Strona główna FAQ szukaj użytkownicy grupy rejestracja profil zaloguj się, by sprawdzić wiadomości zaloguj

Problem: Naish AMP 2007

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> WINDSURFING Forum Ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
oceanracer

PostWysłany: Nie Lip 04, 2010 9:21 pm    Temat postu: Problem: Naish AMP 2007 Odpowiedz z cytatem

Witam,
proszę o poradę w sprawie taklowania żagla Naish AMP 2007.
maszt infinity c 55% imcs: 25, 460
Mam problem z wybraniem na tyle żagla żeby listwy schowały sie lub aby wystawaly chociaż do połowy średnicy masztu...
Aktualnie dwie listwy są wg mnie za bardzo na zewnątrz...

Proszę o mądrą poradę...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
radek
moderator

PostWysłany: Pon Lip 05, 2010 9:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm dziwne mam sprint'a (amp to połączenie sprinta i force'a) i nie ma problemów podaj jaki jest rozmiar żagielka, jak ustawiasz przedłużkę i czy wogóle stosujesz...

"Zaletą turystyki windsurfingowej jest to, że można ją uprawiać przy każdej niemal pogodzie - również tej wietrznej"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
oceanracer

PostWysłany: Pon Lip 05, 2010 10:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rozmiar: 6,5
przedłużka to 30, zalecane jest wydłużenie o 5, wiec próbowałem trymować na 5 i na 10 i na 15cm

zastanawiam się czy normalne jest to że muszę wybrać ten żagiel go granic moich możliwości...? Smile
Powrót do góry
bozo

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 5:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wybierasz go zawsze w granicach rozsądku jeżeli masz 30 na przedłużce to dodaj i wybierz go tak aby kieszeń masztowa zakryła stopę masztu z przedłużką to będzie optymalne wytrymowanie żagla zalecane przez producenta, jeżeli wtedy masz dużą różnce to jest coś nie teges znasz historię tego żagla?
oceanracer

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 10:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziś popływałem trochę na nim i w sumie jest już ok, tylko jedna listwa wystaje do połowy średnicy masztu

trzeba naprawdę zdecydowanie wybrać i jest ok, miałem opory bo to mój pierwszy pędnik

dzieki, pozdro
Powrót do góry
radek
moderator

PostWysłany: Sro Lip 07, 2010 8:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a spróbuj jeszcze wyregulować listwy na koncach kluczykiem bo moze tu leży problem

"Zaletą turystyki windsurfingowej jest to, że można ją uprawiać przy każdej niemal pogodzie - również tej wietrznej"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Niedzwiedz

PostWysłany: Sro Lip 07, 2010 9:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skoro to twój pierwszy i miałes maly kontakt to moze ci sie wydawac ze napiecie jest duże a tak naprawde wiekszośc ludzi plywa na niedociagnietych zaglach w tej fazie. jest nawet taka zasada jesli myslisz że napiecie jest ok to pociag jeszcze 1-2cm
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> WINDSURFING Forum Ogólne Wszystkie czasy w strefie GMT + 3 Godziny
Strona 1 z 1

Skocz do: