| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
oceanracer
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 9:21 pm Temat postu: Problem: Naish AMP 2007 |
|
|
Witam,
proszę o poradę w sprawie taklowania żagla Naish AMP 2007.
maszt infinity c 55% imcs: 25, 460
Mam problem z wybraniem na tyle żagla żeby listwy schowały sie lub aby wystawaly chociaż do połowy średnicy masztu...
Aktualnie dwie listwy są wg mnie za bardzo na zewnątrz...
Proszę o mądrą poradę... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
radek moderator

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 9:41 pm Temat postu: |
|
|
hmm dziwne mam sprint'a (amp to połączenie sprinta i force'a) i nie ma problemów podaj jaki jest rozmiar żagielka, jak ustawiasz przedłużkę i czy wogóle stosujesz... _________________ Vortal Wind/Kite surfingowy - www.SurfNation.pl
"Zaletą turystyki windsurfingowej jest to, że można ją uprawiać przy każdej niemal pogodzie - również tej wietrznej" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
oceanracer
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 10:17 pm Temat postu: |
|
|
rozmiar: 6,5
przedłużka to 30, zalecane jest wydłużenie o 5, wiec próbowałem trymować na 5 i na 10 i na 15cm
zastanawiam się czy normalne jest to że muszę wybrać ten żagiel go granic moich możliwości...?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bozo

|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 5:40 pm Temat postu: |
|
|
wybierasz go zawsze w granicach rozsądku jeżeli masz 30 na przedłużce to dodaj i wybierz go tak aby kieszeń masztowa zakryła stopę masztu z przedłużką to będzie optymalne wytrymowanie żagla zalecane przez producenta, jeżeli wtedy masz dużą różnce to jest coś nie teges znasz historię tego żagla? _________________ Zapraszamy do Powidza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
oceanracer
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 10:11 pm Temat postu: |
|
|
dziś popływałem trochę na nim i w sumie jest już ok, tylko jedna listwa wystaje do połowy średnicy masztu
trzeba naprawdę zdecydowanie wybrać i jest ok, miałem opory bo to mój pierwszy pędnik
dzieki, pozdro |
|
| Powrót do góry |
|
 |
radek moderator

|
Wysłany: Sro Lip 07, 2010 8:51 pm Temat postu: |
|
|
a spróbuj jeszcze wyregulować listwy na koncach kluczykiem bo moze tu leży problem _________________ Vortal Wind/Kite surfingowy - www.SurfNation.pl
"Zaletą turystyki windsurfingowej jest to, że można ją uprawiać przy każdej niemal pogodzie - również tej wietrznej" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Niedzwiedz
|
Wysłany: Sro Lip 07, 2010 9:55 pm Temat postu: |
|
|
skoro to twój pierwszy i miałes maly kontakt to moze ci sie wydawac ze napiecie jest duże a tak naprawde wiekszośc ludzi plywa na niedociagnietych zaglach w tej fazie. jest nawet taka zasada jesli myslisz że napiecie jest ok to pociag jeszcze 1-2cm _________________ Jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|